קובנה של ליאת

מרכיבים:

קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

2 כפיות מלח

2 כוסות מים פושרים.

200 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

לשים לבצק אחיד וקצת דביק, אפשר להוסיף קצח בשלב הלישה. מניחים בקערה נקייה ומשומנת להתפחה, מחלקים את הבצק ל4 ומכל חלק מרדדים לעלה דק, מורחים מעל עם הידיים חמאה רכה ומגלגלים לרולדה, חותכים כל רולדה לפי הסיר שרוצים לאפות בו כך שימלאו עד החצי (לשמן את הסיר), מתפיחים בסיר לפני אפייה ואופים בחום של 250⁰ עד שמזהיב למעלה, אפשר לאפות גם עם מכסה פתוח לקראת הסוף.

לכמות של קילו זה בערך 2 סירי ג'חנון בינוניים או אחד ענק.

אפייה של בערך 25-35 דקות