עוגיות בראוניז שוקולד

מתאים לפסח.

20-25 עוגיות

מרכיבים:

200 גרם שוקולד מריר

125 גרם חמאה

2 ביצים

½ כוס סוכר

½ כוס סוכר חום

¼ כפית מלח

¾ כוס קורנפלור

3 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

בקערת מיקסר שמים ביצים, סוכר, סוכר, חום ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס. מערבלים במהירות בינונית עד שאחיד.

מוסיפים קורנפלור, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת סמיכה.

בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצרים תלוליות מהתערובת ומניחים במרווחים על גבי נייר האפייה.

אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות. מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור פוחסים אותן בעדינות עם תחתית של כוס כדי לשטח אותן מעט.

תפריט