עוגת גבינה גבוהה

מרכיבים:

תבנית עגולה וגבוהה בקוטר 20 ס"מ

500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 9% שומן

300 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת חמוצה 15% שומן

מעט תמצית וניל

גרידת לימון

כוס  קורנפלור

4 ביצים מופרדות

½ כפית מלח

¾ כוס סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות (ללא טורבו) ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

משמנים היטב ובנדיבות את התבנית בחמאה רכה.

בקערה גדולה טורפים יחד גבינה לבנה, שמנת חמוצה, וניל, קורנפלור וחלמונים לתערובת אחידה.

בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 3-4 דקות עד שמתקבל קצף יציב, אחיד וגמיש.

מקפלים את קציפת החלבונים לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה. חשוב לא לערבב באגרסיביות כדי לא לפגוע בנפח ההקצפה ועל מנת שהתערובת תישאר אוורירית.

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה. התערובת תמלא כמעט את כל התבנית וזה בסדר.

אופים במשך 10 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כשעה עד שהעוגה זהובה, תפוחה ויציבה למגע.

מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו. במהלך הצינון העוגה תחזור לגובה המקורי שלה.

תפריט