עוגת שוקולד לפסח

מרכיבים:

150 גרם

1 כוס סוכר

2 כפות יין

150 גרם חמאה

6 ביצים

1כוס קמח מצה

חצי כוס קונפלור

1 כפית גדושה אבקת אפיה

אופן ההכנה:

להמיס על אש קטנה את השוקולד ,חצי כוס סוכר והיין.

להוסיף את החמאה לשוקולד המומס ולהמיס, לבחוש עד שמתקבל קרם חלק.

להוריד מהאש ולצנן מעט.

להעביר את הקרם לקערה גדולה.

לבחוש את החלמונים בנפרד ולהוסיף לקרם בעדינות תוך כדי בחישה.

להוסיף לקרם את הקמח מצה  הקונפלור, האבקת אפיה לבחוש עד שמתקבל בצק חלק.

להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר, עד שמתקבל , קצף.

ולהוסיף לבצק.

תבנית 26, בחום בינוני כשעה.

 

תפריט