חריימה

מרכיבים:

כוס מים

3 דגים בינוניים

כף פלפל חריף

כף וחצי פלפל מתוק

5 שיני שום

חצי כף כמון

חצי כף קימל

לימון בינוני סחוט

חצי כף מלח

2 כפות רסק עגבניות

חצי כוס שמן

אופן ההכנה:

שמים בסיר את חצי הכוס שמן, מערבבים את הפלפל החריף והמתוק, השום הכתוש והמלח. ומוסיפים חצי כוס מים ויוצקים לתוך הסיר.

שמים על אש בינונית ובוחשים במשך כ-2 דקות כדי שהרוטב לא ישרף.

מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. כעבור כ-2 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וחצי כוס המים וממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את הדגים, הכמון, הקימל והלימון וממשיכים בבישול עד שהדג מתבשל, מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.

תפריט