מציות גבינה

מרכיבים:

200 גרם חמאה רכה

½2 כוסות קמח

250 גרם גבינה לבנה

½כפית מלח

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

ביצה טרופה

מעט (מאוד!) מלח גס

מעט שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את החמאה, הקמח והגבינה הלבנה עד לקבלת בצק (עיבוד יתר יקשה את הבצק)

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומבליעים בתוכו את הפרמזן.

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים, כל חצי מהבצק לעלה בעובי 2 מילימטר, מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים בזהירות אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מורחים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל מלח גס ושומשום. בעזרת חותך פיצה חותכים את הבצק  לרצועות אלכסוניות.

אופים בחום של 200 מעלות כ20 דקות.

תפריט