לחמניות קשר

רכות רכות 🥯 לבית ספר ולגן

מרכיבים:

½ ק"ג קמח

כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר (50 גרם)

¼ כוס שמן (60 מ"ל)

ביצה

כפית גדושה מלח

כ 240 מ"ל מים פושרים (כוס)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, שמרים יבשים וסוכר. מוסיפים ביצה, שמן ו3/4 כוס מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה כשתי דקות עד שהבצק מתחיל להאסף מדפנות הקערה. מוסיפים את המלח ואת שאר המים במידת הצורך ובהדרגה. סה"כ לשים את הבצק כ 10 דקות (לא פחות).

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים אותו מעט גם בחלק העליון ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומחלקים אותו ל 10 כדורים שווים.

על משטח מעט משומן פותחים כל כדור לעלה ומגלגלים לרצועה ארוכה. יוצרים  מכל רצועה לחמניית קשר או שמינייה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. בערך כ 30-45 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מורחים כל לחמנייה בביצה מהולה במעט מים.

מכניסים לתנור לאפייה של כ 20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.

מוציאים את הלחמניות מהתנור ומיד מכסים במגבת.

ממליצה להקפיא חלק מהלחמניות בעודן מעט חמימות ולהוציא מתי שמתחשק לנו לחמניות טריות.

תפריט