עוגיות זברה

מרכיבים:

מרכיבים לבצק הלבן:
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
150 גרם חמאה קרה
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
חצי כפית קינמון
2 כפות מים קרים

מרכיבים לבצק החום:
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
150 גרם חמאה קרה
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
כף קקאו
כף שוקולית
3 כפות מים קרים (במידה וחסר מוסיפים עוד כף)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה אבקת סוכר וחלמון. מערבלים דקה עד איחוד ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבלים רק עד איחוד.
מכינים כך את שני הבצקים בנפרד כמובן.

יוצרים כדור מכל בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי שעתיים.
מחלקים כל בצק לשניים ומקמחים נייר אפיה ואת הבצק. מרדדים למלבן כל בצק ומכניסים עם נייר האפיה למקרר ל 10 דקות. מעל הבצק הלבן מניחים את הבצק החום, מיישרים שוליים ומרדדים לאיחוד.

מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפיה ומכניסים למקרר שוב לחצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי. חותכים עיגולים בעובי 1/2 ס׳מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים כ 15-17 דקות או עד הזהבה קלה.
מאחסנים בקופסא אטומה.

טיפ להצלחה:
לעבוד עם בצק קר כל הזמן זה מקל על העבודה מאוד!

תפריט