פאי תפוחים עם שטוריזל

אפשר להוסיף פירות יער לתפוחים 🍏🫐

ועם גלידה וניל, זה בכלל מושלם.

לתבנית פאי קטנה, בקוטר 20

מרכיבים:

לקלתית:

כוס קמח

חלמון ביצה 1

100 גרם חמאה

½ כוס אבקת סוכר

גרידת לימון

מעט מים

 

לתערובת התפוחים:

2 תפוחי גרנד סמיט

2 כפות סוכר חום

מעט  ויסקי או קרופניק

גרידת לימון

מעט מיץ לימון

 

שטויזל:

½ כוס קמח

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

 

 

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון בפולסים לעבד את כל חומרי הקלתית במידת הצורך להוסיף מעט מאוד מים, רק עד שכל הבצק נאסף והופף לבצק אחיד.

לקרר את הבצק כחצי שעה במקרר. לרדד לעלה בעובי של ½ ס"מ לפרוס על התבנית ולהקפיא למספר דקות.

לאפות אפיה עיוורת.

להוציא מהתנור, להוסיף את התפוחים ולפזר עליהם את השטרויזל ולאפות עד שמוכן…

תפריט