צ'ורוס

לכ 40 צ'ורוס 🥨

מרכיבים:

1 כוס מים

½ כפית מלח

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

¼ 1 (150 גרם) כוסות קמח

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפיות קינמון

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

בסיר בינוני-כבד מחממים את המים עם המלח והחמאה מעל אש בינונית-גבוהה ובוחשים מפעם לפעם עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה בלבד ומסירים מהאש.

מוסיפים מייד את הקמח ומערבבים מהר בכף עץ עד שהתערובת חלקה ונפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהאש, מעבירים את הבצק לקערה גדולה, ומניחים מעט לצינון.

מוסיפים לבצק את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכף עץ לאחר כל הוספה, עד לקבלתתערובת אחידה (במיקסר במהירות נמוכה).

בסיר כבד ורחב מחממים שמן עמוק לטיגון. ממלאים שקית זילוף (עם פייה משוננת בקוטר 1.5 ס"מ) בבצק. מזלפים את הבצק לתוך השמן החם, ברצועות באורך 12-10 ס"מ. חותכים כל רצועה בסכין חלקה.

טובלים בסוכר וקינמון.

תפריט