עוגת גבינת ושוקולד

תבנית 26

מרכיבים:

בסיס:

125 גרם עוגיות חמאה שוקולד

50 גרם חמאה מומסת

עוגה:

750 גרם גבינת שמנת

1 כוס סוכר

320 מיליליטר שמנת מתוקה

2 כפיות קונפלור

400 גרם שוקולד לבן

4 ביצים

ציפוי:

200 מיליליטר שמנת מתוקה

170 גרם שוקולד מריר

30 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

בסיס:

טוחנים את העוגיות לפרורים, מערבבים היטב את החמאה ומרפדים את התבנית בצורה אחידה.

עוגה:

שמים בקערת המיקסר גבינה, סוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס, עוצרים ומוסיפים קורנפלור, מערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.

ממיסים את השוקולד (הלבן) במיקרוגל ומוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב איטי (כשהמיקסר פועל).

טורפים את הביצים בנפרד ומוסיפים לבלילה, לבסוף מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב עד שהבלילה חלקה לגמרי.

שופכים את הבלילה על הבסיס המוכן ומכניסים לתנור, רצוי לאפות את העוגה עם אדים בתנור, להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

אפיה: שעה ראשונה ב160 מעלות, חצי שעה נוספת ב100 מעלות.

מוציאים את העוגה כשהמרכז עדיין רוטט מעט (מתייצבת בחוץ).

כשהעוגה מתקררת מכניסים ללילה (לפחות) למקרר לפני הציפוי.

שמים ציפוי ומחזירים את העוגה למקרר עד להגשה.

תפריט