פשטידת קמח תירס ופלפלים

פיירקס מלבנית

מרכיבים:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ לקוביות בינוניות

3 שיני שום

1 פלפל אדום קצוץ לקוביות

1 פלפל חריף קצוץ לקוביות (לא הכרחי)

3 עגבניות בשלות, קלופות, מגולענות וקצוצות לקוביות

חצי כוס כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית כמון

1 גביע יוגורט

שני שליש כוס גבינת קשקבל מגוררת

3 ביצים טרופות

1 כוס קמח תירס צהוב (לא קורנפלור)

3 כפיות אבקת אפיה

1 גביע יוגורט

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שיעשה שקוף. מוסיפים את הפלפלים והשום הקצוץ ומבשלים חצי דקה תוך ערבוב. מוסיפים את הכוסברה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים ומטגנים ביחד עוד דקה. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מבשלים עוד דקה או שתיים ומסירים מהאש.

טורפים ביחד את היוגורט והביצים ומוסיפים לתוכם את הגבינה המגוררת.

בכלי אחר מערבבים את קמח התירס עם אבקת האפייה.

ומערבבים יחד את כל החומרים.

משמנים תבנית ומרפדים במעט קמח תירס או פירורי לחם. מעבירים את העיסה אל התבנית ומיישרים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בחום בינוי כרבע שעה.

מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 15-20 דקות נוספות.

תפריט