בצק שמרים ומילויים

מרכיבים:

40 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

1 כף סוכר

4 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

קורט מלח

2 חלמונים

1 חבילה חמאה רכה

שלושת רבעי כוס נוזלים (חלב/חלב עם מים).

מילוי שוקולד:

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

3-4 כפות מים חמים

50 גרם חמאה

50 גרם שוקולד מרוסק

4 כפות פירורי לחם

תמצית וניל

(המילוי מספיק לשתי כרוכיות)

מילוי גבינה:

150 גרם גבינה (להניח במסננת שעתים)

חלמון

3-4 כפות סוכר

תמצית וניל

(המילוי מספיק לשתי כרוכיות)

מילוי פרג:

100 גרם פרג טחון

שלושת רבעי כוס חלב

רבע חבילה חמאה

4 כפות פירורי לחם

חצי כוס סוכר

1 כף תמצית וניל

מילוי תפוחי עץ:

4-5 תפוחי עץ חמצמצים

5-6 כפות סוכר

מעט פירורי לחם

(המלית מספיקה לשתי כרוכיות)

אופן ההכנה:

להמיס בכוס את השמרים, רבע כוס מים וכף סוכר.

לשים בקערה 2 כוסות קמח, שמרים מומסים, חלמונים, סוכר, חמאה ומלח.

לערבב בעזרת כף, להוסיף את שאר הקמח וכשהבצק מוצק מספיק ללוש אותו בידיים.

במשך ל-5 דקות עד שהוא הופך חלק וגמיש, לפזר מעט קמח בקערה ולשים את הבצק, לפזר מעל מעט קמח ולהכניס למקרר למשך לילה.

לחלק את הבצק ל-4 ולמלא באחד המילויים הרצויים

מלית שוקולד:

לערבב את כל המצרכים

מילויי גבינה:

לערבב הכל ביחד, לפזר מעט פירורי לחם הבצק לפני הנחת המילוי

מילוי פרג:

מרתיחים את החלב, מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים 2-3 דקות תוך בחישה, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ויתר החומרים.

מילוי תפוחי עץ:

לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות, להוסיף את הסוכר מעט קינמון ולערבב. לפזר על הבצק מעט פירורי לחם ולהניח על המלית.

תפריט