עלי גפן מעולים

50 עלי גפן קטנים ויפים

מרכיבים:

כ 50 עלי גפן טריים (קטנים ויפים) בעונה (אפריל מאי)

כוס אורז מושרה ומסונן

מיץ מלימון 1

עבניה מרוסקת אחת

מלח

פטרוזליה ונענע קצוצים דק דק

** אפשר להוסיף מעט בשר טחון מטוגן מראש עם מעט בצל מגורד

אופן ההכנה:

להשרות במים רותחים את העלי גפן לריכוך

לפזר מעט שמן זית, ותפוחי אדמה בתחתית הסיר.

לשפוך מעל מיץ מחצי לימון, מלח ומים עד כיסוי העלי גפן, בלבד.

להניח מעל עגבניות פרוסות ומעליהן צלחת כמשקולת.

לבשל על אש קטנה (לאחר רתיחה) חצי שעה עם הצלחת מעל ועוד חצי שעה ללא הצלחת.

 

 

תפריט