עוגת שוקולד ושקדים לפסח

אייל שני

מרכיבים:

180 גרם שוקולד מריר

100 גרם שקדים מולבנים טחונים דק

60 גרם חמאה, ועוד 1 כף לשימון התבנית

שני שליש כוס סוכר לבן

3 חלבונים

1 כף דבש

ריבה – ריבת משמשים/שזיפים

תבנית 22

גנאש:

240 גרם שוקולד

250 גרם שמנת מתוקה

גרידת לימון

50 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה:

משמנים תבנית בהרבה חמאה, ממיסים את החמאה בסיר. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך ומבריק. קוצצים את השוקולד וממיסים בבן מארי.

מסירים את הקערה מהאדים ומוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.

מקפלים לתוך תערובת השוקולד את קצף החלבונים, מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים ומקררים 30 דקות במקרר.

אופים 15-20 דקות ב180 מעלות, מניחים את העוגה להתקרר מעט.

מצפים את העוגה בריבה.

ואחר כך מוסיפים את הגנאש עם החמאה מומסת בתוכו.

תפריט