לחם של אמא

לחם מחמצת

מרכיבים:

  • ½  כוס מחמצת
  • 1 כוס מים רתוחים בטמפרטורת החדר או מים מינרלים.
  • 1 כוס קמח מלא
  • 2 כוסות קמח לחם
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה:

השלב הראשון הכנת סטרטר

  • מתחילים באוטוליזה. 3 כוסות קמח ו 250 מ"ל מים, לשים במיקסר. ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
  • מוסיפים את המחמצת, ולאחר 2 דקות לישה, מוסיפים את המלח. לשים לבצק רך ומכסים בניילון נצמד.
  • בכל חצי שעה בערך לקפל את הבצק בעדינות
  • יוצרים כיכר. משטחים את הבצק לאליפסה 1-2 סנטימטר. את האליפסה מגלגלים לקבלת צורת כיכר ומניחים לתפיחה בתבנית התפחה מקומחת, כשהתפר למעלה.
  • מתפיחים לילה במקרר.
  • למחרת בבוקר, להפוך את הכיכר על נייר אפייה.
  • מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית (250°C) אם יש אבן אפיה רצוי להשתמש בה ובתוכו סיר סגור.
  • כאשר התנור חם מניחים בתוכו מספר קוביות קרח.
  • חורצים את הכיכר לרוחבה שלושה חריצים באמצעות סכין משונן.
  • אופים בתוך הסיר סגור בטמפרטורה החמה ביותר שיש לתנור לכ 18 דקות. ואז לעוד כ 15 דקות ללא מכסה.

בתאבון

תפריט