- ½ כוס מחמצת
- 1 כוס מים רתוחים בטמפרטורת החדר או מים מינרלים.
- 1 כוס קמח מלא
- 2 כוסות קמח לחם
- 1 כפית גדושה מלח
השלב הראשון הכנת סטרטר
- מתחילים באוטוליזה. 3 כוסות קמח ו 250 מ"ל מים, לשים במיקסר. ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
- מוסיפים את המחמצת, ולאחר 2 דקות לישה, מוסיפים את המלח. לשים לבצק רך ומכסים בניילון נצמד.
- בכל חצי שעה בערך לקפל את הבצק בעדינות
- יוצרים כיכר. משטחים את הבצק לאליפסה 1-2 סנטימטר. את האליפסה מגלגלים לקבלת צורת כיכר ומניחים לתפיחה בתבנית התפחה מקומחת, כשהתפר למעלה.
- מתפיחים לילה במקרר.
- למחרת בבוקר, להפוך את הכיכר על נייר אפייה.
- מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית (250°C) אם יש אבן אפיה רצוי להשתמש בה ובתוכו סיר סגור.
- כאשר התנור חם מניחים בתוכו מספר קוביות קרח.
- חורצים את הכיכר לרוחבה שלושה חריצים באמצעות סכין משונן.
- אופים בתוך הסיר סגור בטמפרטורה החמה ביותר שיש לתנור לכ 18 דקות. ואז לעוד כ 15 דקות ללא מכסה.
בתאבון