עוגת שמרים במילוי שוקולד (בבקה)

מרכיבים:

תבנית קוגלהוף

בצק:

40 גרם שמרים טריים

¼ כוס מים

½4 כפות סוכר

5 כוסות קמח

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים

1 חבילה מרגרינה

½ כוס חלב

½ כוס מים

מלית:

1 חבילה מרגרינה

1 כוס סוכר

½ כוס קקאו

1 כפית קינמון

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד לבן מגורד

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים ו½ כף סוכר ו¼ כוס מים מניחים בצד ל15 דקות.

מערבבים יחד קמח, 4 כפת סוכר, סוכר וניל וביצים.

מערבבים את המרגרינה המומסת עם ½ כוס חלב ו½ כוס מים ומוסיפים למיקסר. מוסיפים את השמרים שתפחו ולשים עם וו לישה לבצק חלק.

מכסים את הבצק במגבת ומניחים לתפיחה של שעתיים.

מכינים את המלית- ממיסים ומניחים לחצי שעה להצטנן.

מרכיבים ואופים:

° מחלקים את הבצק שתפח לשניים ומרדדים לשני עלים דקים

° מורחים על כל עלה חצי מהמלית, מורחים כף שוקולד למריחה ומפזרים על כל עלה 50 גרם שוקולד לבן.

° מגלגלים כל עלה לרולדה, קולעים את שתי הרולדות כמו צמה ומסדרים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב.

° מתפיחים את העוגה כרבע שעה ומורחים בביצה טרופה.

אופים 40 דקות מצננים מעט והופכים את העוגה. מפזרים אבקת סוכר.

תפריט