לחם של אבא

לחם מחמצת שהומצא ופותח על ידי המאסטר י. שליוינסקי

מרכיבים:

  • ½  כוס מחמצת
  • 1 כוס מים רתוחים בטמפרטורת החדר או מים מינרלים.
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כוסות קמח לחם
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה:

השלב הראשון הכנת סטרטר

  • מוסיפים למחמצת כוס קמח לבן וחצי כוס מים מערבבים לבצק רך ומכסים בניילון נצמד
  • מניחים בטמפרטורת החדר ל 12 שעות. אחרי 12 שעות הבצק אמור להיות תפוח ומכוסה בועות.

  • בצנצנת נקייה מערבבים שתי כפות מהבצק עם שתי כפות קמח לבן וכף מים.
  • משהים בטמפרטורת החדר עד שמתחילה תסיסה.
  • מאחסנים במקרר בצנצנת סגורה לפעם הבאה.

השלב השני – הכנת כיכר הלחם

  • מעבירים את הסטרטר לקערת מיקסר.
  • מוסיפים שתי כוסות קמח לחם וכוס מים.

  • לשים באמצעות וו לישה במהירות איטית (1) 5 דקות לקבלת בצק רך.
  • מוסיפים את המלח.
  • מעלים את המהירות (2) ולשים 5 דקות נוספות. אמור להתקבל בצק חלק וגמיש שנאסף לכדור סביב וו הלישה ללא שאריות קמח בקערת המיקסר.
  • אוספים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מכוסה במגבת רטובה או ניילון נצמד לתפיחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפח הבצק. (שעה וחצי עד שלוש בתלות בבצק ובמזג האויר)
  • בשלב זה ניתן ללוש את הבצק מחדש לכדור ולאכסן במקרר עד 24 שעות.
  • יוצרים כיכר. משטחים את הבצק לאליפסה 1-2 סנטימטר. את האליפסה מגלגלים לקבלת צורת כיכר ומניחים לתפיחה בתבנית על גבי נייר אפייה כשהתפר למטה או על גבי לוח עץ מכוסה סולת.


  • מתפיחים עד שנפח הכיכר גדל פי אחד וחצי.

  • מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית (250oC)ת אם יש אבן אפיה רצוי להשתמש בה.
  • כאשר התנור חם מניחים בתוכו מספר קוביות קרח.
  • חורצים את הכיכר לרוחבה שלושה חריצים באמצעות סכין משונן. נזהרים לא להפיל את הבצק.

  • אחרי חמש דקות מכניסים לתנור בחלקו התחתון. אם משתמשים באבן אפייה אפשר להניח ישירות עליה.
  • הלחם מוכן כעבור 20 – 30 דקות, כאשר הוא משמיע קול חלול.

 

בתאבון

תפריט